Білорусь зробила кроки щодо екстрадиції Тіхановском

Слідчий комітет Білорусі зажадав передати Мінську екс-кандидата в президенти Світлану Тіхановську.

«На даний час Тіхановська оголошена в розшук. Відповідні документи для її екстрадиції подані до Генеральної прокуратури»,- сказали в прес-службі відомства.

У серпні 2020 року президент Білорусі Олександр Лукашенко в шостий раз переміг на президентських виборах в Білорусі, набравши понад 80% голосів, за даними виборчих органів країни.

Його головною суперницею була Світлана Тіхановська. Після оголошення результатів в країні почалися масові акції протесту проти фальсифікації виборів, в результаті яких загинуло кілька людей в зіткненнях з поліцією. 11 лютого КДБ Білорусі оголосив про стабілізацію ситуації в країні.

Опозиція переконана, що Тіхановська перемогла на виборах влітку, вимагаючи нового голосування і наполягаючи на розширенні міжнародних санкцій проти Мінська, раніше прийнятих західними країнами.

Проти Тіхановської порушено кримінальну справу, а члени координаційної ради опозиції, створеної за її ініціативою, включаючи змову з метою захоплення влади, закликають до створення екстремістського угрупування.

Лідер білоруської опозиції оголошена в міжнародний розшук не тільки в Мінську, але і в Москві.