У Босілеграді починаються акції протесту проти будівництва ГЕС

Як повідомляє цивільний комітет ініціативи ECO KRAISHTE, у Босілеграді буде проводиться акція протесту проти будівництва ГЕС в Орніче на річці Мусульска.

За словами організаторів, муніципалітет Босілеграда дозволив будівництво малих гідроелектростанцій, що викличе екологічні проблеми і порушить біорівновагу в цьому районі.

Місцеві екологи подали сигнал до Будівельної інспекції при муніципальній адміністрації Босілеграда з проханням припинити незаконні будівельні роботи на дні річки Мусульска через небезпеку для зміни території, що охороняється, як середовище існування видів рослин і тварин. Серед них гірська форель і раки, занесені до Червоної книги зникаючих видів.

У середу, 19 травня, о 16:00 за місцевим часом ECO KRAISHTE організовує громадянську екологічну акцію протесту в селі Мусул на річці Мусульска в районі Орніш проти будівництва гідроелектростанції.

У муніципалітеті заявили, що при проектуванні ГЕС «Орніш» були дотримані всі необхідні вимоги і отримані необхідні дозволи. Екологічні організації, громадські об’єднання, рибалки і любителі природи проводять акції протесту, щоб захистити природу і річки від “недобросовісних і нахабних інвесторів”, за словами організаторів.

У Сербії існує сильне екологічний рух проти безконтрольного будівництва малих гідроелектростанцій на гірських річках.