Протестуючі мігранти в Бельгії припинили голодування

Група мігрантів і біженців заявила, що припинила голодування після угоди з бельгійським коаліційним урядом, яке могло розвалитися через протест.

Сотні протестуючих оголосили голодування протягом майже двох місяців, вимагаючи дозволу на проживання після того, як прожили в Бельгії протягом багатьох років. Вони розбили кемпінг в історичній церкві Святого Іоанна Хрестителя в Беджінажі в центрі Брюсселя.

“У понеділок «зелені» і «ліві» партії пригрозили вийти з правлячої коаліції в разі смерті одного зі страйкарів”, – повідомляє «Політико».

Не добившись поступок від влади, багато хто з мігрантів на цьому тижні відмовилися не тільки від їжі, але і від води.

Вчора стало ясно, що мігранти домовилися з урядом і вирішили призупинити «голодування на даний момент», поки не побачать, чи стримає уряд свої обіцянки.

Державний секретар з питань притулку та міграції Самі Махді підтвердив, що він досяг угоди з протестувальниками. Ні Махді, ні протестувальники не пояснили про що саме вони домовилися, і чи обіцяв уряд протестуючим право на проживання.

Бельгійські ЗМІ повідомили про взаємоприйнятну угоду, відповідно до якої уряд прискорить процедури легалізації мігрантів, які взяли участь в протестах, але на індивідуальній основі, а не на автоматичному дозволі на проживання для всієї групи, як вимагали протестувальники …

У прес-релізі Махді сказав, що уряду вдалося переконати мігрантів в тому, що «існуючі процедури легалізації гуманні», а також пообіцяв «продовжити роботу по структурному вдосконаленню існуючих легальних каналів міграції».

“Де Стандард” повідомив, що уряд прискорить процедури «прийняття індивідуальних рішень з гуманітарних причин і для найбільш вразливих людей з медичних причин».