«Батьківщина» запропонувала законопроект про обмеження зарплат чиновників

«Батьківщина» зареєструвала проект закону про обмеження максимальної зарплати чиновників. Максимальну зарплату керівників підприємств, які фінансуються з бюджету, пропонується обмежити десятьма мінімальними зарплатами. На даний момент мінімальна зарплата становить 4723 гривні.

Глава партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко спільно з депутатами цієї партії зареєстрували у Верховній Раді України проект Закону України №2798 в якому йдеться про внесення змін щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівникам та працівникам підприємств держсектора економіки, держслужбовців і працівників установ і організацій, чиї дотації і фінансування надходять з бюджету країни.

Варто відзначити, що в документі пропонується обмежити виплати чиновникам і членам рад держпідприємств до рівня десяти мінімальних заробітних плат, а значить сума складе не більше ніж 47 230 гривень і таким чином стабілізувати різницю зарплат між займаними посадами.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що в країні склалася дуже абсурдна ситуація із зарплатами і грошовими винагородами чиновникам, які, як виявилося, значно більше ніж у колег в країнах Європейського Союзу. Різниця в співвідношенні між мінімальною і максимальною зарплатою в Україні може досягати більш ніж в 400 разів. Це може сильно загострити відносини між керівництвом і підлеглими, що може позначитися на роботі підприємства.

У партії також зазначають, що прийняття даного законопроекту №2798 посприяє скороченню несправедливо завищених заробітних плат наших чиновників у порівнянні зі звичайними працівниками, а також до співмірності зарплат українських керівників з зарплатами чиновників в Євросоюзі, що займають аналогічні посади. І що найвагоміше, так це можливість зменшити витрати бюджету України і перенаправити кошти в потрібні галузі.