У Греції швидкість передачі в варіанті Delta просто жахає

“Швидкість передачі варіанти коронавируса Delta в Греції жахає”, – заявив сьогодні президент Національної організації охорони здоров’я країни (EODY).

«У нас буде більше випадків на цьому та наступному тижні, але нам потрібно подивитися на вік інфікованих і на те, чи потраплять вони в відділення інтенсивної терапії для інтубації, і чи будуть смертельні випадки», – сказав Панайотіс Аркуманеас, зазначивши, що 99% людей, що потрапили до лікарні або реанімації, не вакциновані.

Він додав, що це «пандемія нещеплених».

За його словами, Delta-варіант вже домінує в нових випадках зараження, і дані показують, що частота цих випадків зростає приблизно на 10 процентних пунктів в тиждень.

«Скоро вона досягне 70%. Зараз ми бачимо це на островах, де спостерігається зростання інфекцій», – пояснив він.

Патологоанатом і інфекціоніст Маріос Лазанас прокоментував, що терміни четвертої хвилі пандемії здивували експертів. «Чесно кажучи, ми цього очікували, але не так швидко. Тобто думали, що це цунамі відбудеться в кінці серпня, але воно прийшло набагато швидше», – сказав він.

Delta – набагато більш заразна мутація, і в той же час вакцинація в Греції не так розвинена, як слід було б. «Кількість щеплень значно скоротилося. Люди у відпустках, і виникла проблема», – додав Лазанас.