Японія розглядає можливість введення надзвичайного стану

“Прем’єр-міністр Японії Есіхіде Суга заявив сьогодні, що уряд розгляне питання про оголошення надзвичайного стану в Токіо”, – повідомляє Reuters.

Рішення очікується, оскільки число випадків коронавіруса збільшується і чинить тиск на систему охорони здоров’я країни.

31 грудня в Японії зареєстровано 4520 нових випадків захворювання коронавірусом, що спонукало столицю Токіо і три сусідні префектури запросити термінових заходів від національного уряду. У неділю в регіоні зареєстровано більше половини хворих по країні.

Однак прем’єр-міністр Есіхіде Суга досі виступав проти цих закликів, оскільки він також розглядає потенційний збиток для економіки.

В якості тимчасового заходу ресторани і караоке-зали в районі Токіо повинні закриватися о 20:00, а компанії, що пропонують алкоголь, – о 19:00.

«Навіть протягом трьох днів новорічних свят кількість випадків захворювання в більшій частині Токіо істотно не знизилося”, – сказав Шуга на прес-конференції на початку 2021 року: “Ми думаємо, що необхідні більш суворі заходи».

Він зазначив, що скорочення годин роботи ресторанів допомогло стримати зростання захворюваності в деяких регіонах, включаючи Осаку і Хоккайдо.

Якщо надзвичайний стан буде оголошено, це буде другий раз з початку пандемії COVID-19. Перший тривав більше місяця минулої весни, коли школи та малі підприємства були закриті.