Понад 650 людей заражені коронавірусом, а тисячі перебувають на карантині після зараження на німецькій бійні

“Понад 650 осіб отримали позитивний результат тесту на коронавірус на м’ясопереробному заводі в Гютерсло, в північно-західній частині країни, тисячі на карантині після спалаху коронавыруса на бойні”,- повідомляє BBC.

Робота на заводі була припинена в середу в другій половині дня. На даний момент більше 1000 робітників пройшли тестування, і ще тисячі людей чекають тестування. Їм і людям, з якими вони контактували, було наказано залишатися на карантині до тих пір, поки вони не отримають результати.

Представник Tönnies Group приніс вибачення. У відповідь на епідемію місцева влада закрила школи і дитячі центри в регіоні до кінця місяця. Канцлер Ангела Меркель “вітає” заходи щодо запобігання подальшого поширення вірусу в регіоні.

У середу країна оголосила, що продовжить заборону на великі заходи до кінця жовтня. Це не перший випадок, коли м’ясопереробний завод опинився в центрі спалаху коронавіруса.

Минулого місяця Німеччина прийняла пропозицію про заборону використання тимчасових працівників на бойнях після серії інфекцій в Мюнстері і Кусфельде, Північний Рейн-Вестфалія.

В результаті цієї проблеми новий акцент був зроблений на поганих умовах праці в цьому секторі: деякі працівники м’ясопереробки під час попередніх спалахів повідомили про те, що вони живуть в бараках.

Інші країни також повідомили про спалахи на бойнях, в тому числі у Франції та Сполучених Штатах, де заразилися працівники, як мінімум двох підприємств харчової промишленності.