Соціалісти переможуть на парламентських виборах в Іспанії без більшості

Як показують результати вчорашніх дострокових парламентських виборів в Іспанії, соціалісти отримають найбільшу кількість місць в новому парламенті. Однак у них не буде більшості, щоб сформувати незалежний уряд.
Втомлені виборці і напружена атмосфера, обумовлена ​​кризою в Каталонії і зростанням крайньо правих – в цих умовах відбулися чергові парламентські вибори в Іспанії.
Соціалістична робітнича партія Іспанії чинного прем’єр-міністра Педро Санчеса отримає 120 місць в парламенті, що на три менше у порівнянні з квітневим голосуванням і значно нижче необхідних 176 депутатів для досягнення парламентської більшості.
Педро Санчес, лідер іспанської соціалістичної робочої партії, заявив: «Ми перемогли на цих виборах і відразу ж приступили до роботи по формуванню прогресивного уряду на чолі з соціалістичною партією. Ми будемо звертатися до всіх політичних партій».
На другому місці Народна партія, яка матиме 88 депутатів в новому парламенті Іспанії.
Пабло Касадо, лідер Народної партії сказав: «Перш за все, щоб співпрацювати з Соціалістичною партією, ми хочемо знати, що може запропонувати Педро Санчес, а потім ми візьмемо на себе відповідальність, оскільки Іспанія не може продовжувати стагнацію».
Третьою політичною силою став ультраправий Vox, який матиме 52 місця – удвічі більше нинішніх 24.
Сантьяго Абаскал, лідер Vox Party звернувся до громадян Іспанії: «Ми стурбовані долею Іспанії, головним чином тому, що на виборах перемогла Соціалістична партія. Ми будемо працювати з усією відповідальністю, чесністю і гідністю, якої ви заслуговуєте ».
Явка склала майже 70% – трохи нижче, ніж в квітні.