В Угорщині перевіряють законність надання громадянства українцям

Влада Угорщини недавно почала проводити тотальні перевірки українців, які оформили угорське громадянство. Тепер вони можуть спокійно користуватися всіма перевагами, які надає паспорт Угорщини. В тому числі, без проблем влаштовуватися на роботу в будь-якій країні Європейського союзу.

В ході проведених перевірок виявилося, що багатьом жителям Закарпатської області, угорські паспорти оформлялися за підробленими документами. Про це розповів колишній глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Також кожен претендент на отримання громадянства Угорщини, крім надання відповідних справжніх документів, які доводять його угорське походження, повинен вільно володіти угорською мовою. Тепер, якщо після ретельної перевірки автентичності всіх документів і знання угорської мови, з’ясовується, що одна або обидві вимоги не виконані, угорський паспорт в українців забирають.

Геннадій Москаль розповів, що «багато громадян України купували «липові» довідки для того, щоб отримати угорський паспорт, платили хабарі, щоб здати іспит на знання угорської мови. Зараз правоохоронцям Угорщини наказано при перевірці таких паспортів перевіряти і знання угорської мови. Якщо український «угорець» мови не знає, у нього забирають документ».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з офіційною статистикою в Угорщині живуть і працюють близько 40 тисяч українських трудових мігрантів. Це без урахування десятків тисяч етичних угорців, які живуть в Закарпатській області і мають паспорти Угорщини.

Будапешт офіційно визнаний найпопулярнішим місцем відпочинку серед туристів зі всієї Європи. Інтерес до столиці Угорщини за 10 років зріс майже вдвічі.