Австрія спростить процес працевлаштування для українців

 

В уряді Австрії прийняли рішення про спрощення правил працевлаштування для іноземних робітників, в тому числі українців, оскільки на ринку праці спостерігається гострий дефіцит кваліфікованих фахівців.

Згідно зі статистичними даними державної організації Austria Business Agency (ABA), на сьогоднішній день в Австрії працює близько 730 тисяч працівників з різних країн, 430 тисяч – громадяни країн Європейського союзу, інші приїхали з третіх країн. Однак напруженість на ринку праці не зменшується, а тільки збільшується.

Згідно з офіційними даними, в Австрії кількість вакансій у всіх секторах економіки становить близько 160 тисяч. Більше половини цих робочих місць роботодавці не можуть заповнити протягом шести місяців.

Дослідження авторитетної британської аудиторсько-консалтингової компанії Ernst & Young показало ще більш сумну картину: на брак фахівців нарікають 83 відсотки австрійських фірм, 40 відсотків із-за цього констатують суттєве зниження реалізації готової продукції і послуг.

Додаткову робочу силу буде залучати в країну державна ABA. Для реалізації програми «Робота в Австрії» бюджет організації буде збільшено з 4,3 до 7 мільйонів євро.

Як заявила міністр інформаційних технологій і економічного розвитку Австрії Елізабет Удольф-Штробль, країна потребує фахівців високої кваліфікації, серед них: інженери, будівельники, дипломовані медичні працівники середньої ланки, соціальні працівники по догляду за літніми і хворими людьми.

«У майбутньому ми будемо просувати Австрію не тільки як місце для інвестицій, але і як ринок праці», – заявила міністр.

За словами експерта з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника «це і є найбільш доступні вакансії в Австрії для українців».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з даними лікарської палати Австрії, протягом наступних десяти років половина практикуючих лікарів, досягне пенсійного віку.

Згідно з даними європейського статистичного агентства Євростат, безробіття в країнах ЄС досягло найнижчого рівня за 10 років і становить 6,8 відсотка.