Росія заперечує звинувачення Великобританії в хакерських атаках на вакцину COVID-19

Великобританія не надала ніяких доказів ймовірних російських кібератак проти університетів, які працюють над вакциною проти нового коронавіруса (COVID-19). Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олег Сиромолотов, якого цитують російські ЗМІ.

«Росія не отримала офіційного запиту від Сполученого Королівства … Ми також не бачили переконливих доказів кібератак проти британських університетів і дослідницьких організацій у вашій країні або на вашій території», – сказав Сиромолотов.

«На жаль, ми є свідками чергового раунду кампанії проти Росії, в якій нашу країну безпідставно звинувачують в організації кібератак», – прокоментував заступник міністра закордонних справ Росії.

Він нагадав, що Грузія і Чехія висунули аналогічні звинувачення проти Росії.

«Кожного разу ми бачимо дедалі витонченіші атаки на Росію, спрямовані на дискредитацію її іміджу на світовій медійній арені»,- підкреслив сиромолотий.

За його словами, Лондон намагався знайти будь-які сліди “російської інтервенції”, щоб почати ще одну необгрунтовану кампанію проти Москви на “дуже ймовірних” підставах.

На початку травня британські ЗМІ повідомили, що «ворожі країни», такі як Росія і Китай, намагаються зламати британські університети і вкрасти дослідження, пов’язані з вакцинами.

Раніше Росію звинувачували в кібератаки кілька інших країн, в тому числі США і Німеччина.