Грошам, які «Газпром» заплатив Україні, знайшли застосування

Інфраструктурні проекти і розвиток медицини – основні напрямки, куди вкладатимуться десятки мільярдів гривень, які «Газпром» перерахував Україні в рамках виконання російською компанією рішення Стокгольмського арбітражного суду.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що перш за все гроші, отримані від «Газпрому» повинні бути використані на поліпшення інфраструктурних об’єктів країни. Значна частина грошей буде використана для розвитку медичної сфери, яка на сьогодні знаходиться в жалюгідному стані, особливо в регіонах (невеликих містечках та селах). Також частину цієї грошової суми планується витратити, щоб поліпшити енергоефективність об’єктів бюджетної сфери, зменшивши споживання енергоресурсів.

Володимир Зеленський, виступаючи на нараді з представниками уряду та Верховної Ради підкреслив: «Ми плануємо додатково спрямувати кошти на будівництво доріг… на медичну сферу і енергоефективність. Один з планів – побудувати понад 200 прийомних відділень медичної допомоги по всій Україні».

Президент Зеленський запропонував уряду підготувати у двотижневий термін необхідні проекти документів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Кабмін додатково виділив 500 мільйонів гривень на фінансування програми з працевлаштування.

За даними Держстату, середня заробітна плата в грудні 2019 року збільшилась на 1590 гривень у порівнянні з листопадом, досягнувши позначки 12 260 гривень.