Сенатор Камала Харріс закінчила свою кампанію, підтримавши Байдена

Сенатор з Каліфорнії Камала Харріс зняла свою кандидатуру на пост президента від Демократичної партії, оголосивши про підтримку колишнього віце-президента Джо Байдена.

Вона оголосила про своє рішення в своєму акаунті в Twitter.

«Джо Байден гідно служить нашій країні, він нам потрібен сьогодні більше, ніж будь-коли раніше. Я зроблю все можливе, щоб допомогти йому стати наступним президентом Сполучених Штатів ». – написала сенатор Харріс в соціальній мережі.

Колишній мер Саут Бенд, штат Індіана – Піт Бутідж, сенатор Емі Клобучар і мільярдер Майкл Блумберг також раніше зняли свої кандидатури на підтримку Байдена.

Президентські вибори в США відбудуться 3 листопада.

Після того, як у вівторок Байден виграв первинне голосування в 10 з 14 штатів, демократи бачать за ним консолідацію помірних демократів. Партія вважає, що перемога лівого кандидата Берні Сандерс забезпечить переобрання Дональда Трампа, оскільки велика частина американського суспільства не приймає ідеї Сандерса. Демократи також побоюються, що його ліві ідеї змістятьфокус партії і не впишуться в її звичаний образ.

Сенатор Елізабет Уоррен також вийшла з виборчої кампанії, але поки не оголосила про підтримку жодного з кандидатів. В ідеалі вона ближче до Сандерса.