Шматок весільного торта принца Чарльза і леді Діани продано за 1850 фунтів стерлінгів

Шматок весільного торта принца Чарльза і леді Діани Спенсер, які взяли шлюб в 1981 році, був проданий на аукціоні у Великобританії вчора за 1850 фунтів стерлінгів (2558 доларів США) – з попередженням не їсти.

За шматок марципану 40-річної давності і густу білу глазур, прикрашений королівським гербом, заплатили більш ніж в три рази більше запитуваної ціни.

«Ми були вражені кількістю людей, які хотіли взяти участь в торгах», – сказав аукціонний продавець Кріс Олбері, фахівець з королівських сувенірів в Dominic Winter Auctioneers в Сайренчестере, Західна Англія. «Було багато запитів від кандидатів, в основному з Великобританії, США і декількох країн Близького Сходу», – додав він.

Спочатку шматок пирога був подарований Мойрі Сміт, яка працювала на матір королеви Єлизавети II в її резиденції Кларенс-Хаус в центрі Лондона.

Після смерті Сміт її сім’я продала його за 1000 фунтів стерлінгів приватному колекціонерові, який тепер продав його з прибутком.

«Схоже, що він в такому ж хорошому стані, як і коли був зроблений, але ми не рекомендуємо його їсти», – попереджають продавці аукціону.

Шматок торта зберігався загорнутим у фольгу з написом з датою весілля – 29 липень 1981 року.

Шматочки весільного торта принца Чарльза і леді Діани все ще продаються, і інтерес залишається високим, незважаючи на розпад їхнього шлюбу і розлучення в 1996 році.