Вучич розраховує зустрітися з Путіним до кінця року

Президент Сербії Олександр Вучич висловив надію на зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним до кінця року. Про це він заявив на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Белграді.

«Я подякував Володимиру Путіну за підтримку з багатьох питань і висловив бажання і надію зустрітися з ним до кінця року, щоб обговорити весь спектр важливих питань», – сказав РТС Олександр Вучич.

Він подякував російській стороні за допомогу під час пандемії, а також за підтримку з косовського питання. Президент Сербії назвав розмову з Сергієм Лавровим «найщирішою», відзначив успішне співробітництво двох країн в енергетичній сфері і додав, що товарообіг в 2021 році збільшився на 4% в порівнянні з попереднім роком.

Раніше Сербія неодноразово заявляла, що візит президента Росії Володимира Путіна в Белград відбудеться до кінця 2021 року. Олександр Вучич неодноразово запрошував свого російського колегу до Сербії, але візит на високому рівні відкладався через пандемію COVID-19.