Антивірус із Австрії, який відвідав «коронну вечірку», щоб заразитися, помер від Covid

“Один чоловік помер, а інші перебувають у відділенні інтенсивної терапії після відвідин “вечір з коронавірусом” у спробі заразитися хворобою”, – пише Independent.

55-річний чоловік помер в Австрії після зараження Covid-19 під час події у місті Больцано у Південному Тиролі на півночі Італії.

Повідомляється, що принаймні троє людей, включаючи дитину, були госпіталізовані в альпійському регіоні після зараження вірусом внаслідок таких подій.

Представники охорони здоров’я зазначили, що пацієнти були противниками вакцинації, які навмисно намагалися заразитися, щоб отримати «зелену перепустку», яка тепер потрібна для роботи та відпочинку в Італії, за повідомленнями місцевих ЗМІ.

Єдиний спосіб отримати перепустку в країні – це зробити щеплення, або вилікуватися від інфекції в попередні шість місяців.

Патрік Франконі, координатор відділу боротьби з Covid у Больцано, сказав італійській газеті Il Dolomiti: “Ми отримали більше одного звіту від лікарів про пацієнтів, які визнають, що заразилися навмисно”. «Вони роблять це, щоб виробити антитіла та отримати зелене світло без вакцинації», – сказав він.

“Коронавірус має довгострокові наслідки, і навіть молоді люди можуть потрапити до лікарні”.

За словами доктора Франзоні, принаймні один із учасників вечірки інфікований вірусом, а решта навмисно вступають у тісний контакт, обіймаючись, цілуючи та ділячись напоями.

За його словами, у закритій кімнаті від п’яти до 10 осіб можуть “легко” заразитися за ніч.

Повідомляється, що прокуратура Больцано розпочала розслідування щодо так званих “партій корони”.

Вважається, що ця практика також поширена в Австрії та Німеччині, де, як повідомляється, деякі батьки, які виступають проти вакцинації, включають своїх дітей.

Больцано – один із найбільш постраждалих районів Італії, який сильно постраждав від зимової хвилі Covid, яка затопила австрійський кордон.

У понеділок Австрія стала першою країною в Західній Європі, яка знову запровадила блокаду після введення вакцин та обов’язкової вакцинації.

Німеччина та Нідерланди також можуть зіткнутися з більш жорсткими обмеженнями: міністр охорони здоров’я Німеччини Йєнс Спан прогнозує, що до кінця зими більшу частину країни буде «вакциновано, виліковано чи помре».