За даними європейської агенції, коронавірус також веде до зростання антисемітизму

Коронавірус підігрів нові антисемітські настрої в Європі, оскільки в Інтернеті поширюються теорії змови, які звинувачують євреїв у пандемії. Про це повідомляє Агентство Європейського Союзу з основних прав із посиланням на Euronews.

Орган, який збирає дані від НУО, попередив, що Німеччина та Франція переживають найбільший бум антисемітизму. Минулого року 2351 антисемітський акт був зареєстрований у Німеччині та 339 у Франції.

В інших країнах відсутність даних може ховати тенденції. Польща та Угорщина, наприклад, не надають інформації з цього приводу, і лише три інциденти були офіційно зареєстровані в Іспанії.

«Антисемітизм – серйозна проблема, але, не маючи даних, ми не знаємо, наскільки він серйозний», – йдеться у заяві агентства, в якій міститься заклик до європейських країн активізувати свої зусилля щодо боротьби з ненавистю та забобонами.

У жовтні ЄС оголосив про свою першу стратегію боротьби з антисемітизмом. Агентство ЄС з основних прав потім опублікувало дані, що показують, що 90% євреїв вважають, що антисемітизм у їхній країні посилився, і кожна третя людина подумує про еміграцію.