Перші випадки коронавируса в Великобританії

Два пацієнта з однієї британської сім’ї захворіли новим коронавірусом, в результаті чого він поширився і в Сполученому Королівстві, повідомляє Reuters з посиланням на британські служби охорони здоров’я.

Раніше вони попереджали, що в Великобританії очікується реєстрація випадків зараження новим вірусом, епіцентр якого розташований в китайському місті Ухань. На сьогоднішній день число зареєстрованих випадків зараження становить майже 10 тисяч, з яких 213 інфікованих померли.

«Пацієнти отримують допомогу від фахівців Національної служби охорони здоров’я, яка користується перевіреними методами контролю, що знижують вірогідність поширення вірусу», – сказав Кріс Вітт, керівник служби охорони здоров’я Великобританії, повідомляє Focus.

«Національна служба охорони здоров’я надзвичайно добре підготовлена. Маючи справу з інфекційними захворюваннями, ми вже працюємо над виявленням контактів всіх пацієнтів з метою запобігання поширенню вірусу», – додав він. Служба відмовилася повідомити, де були зареєстровані випадки, щоб захистити анонімність пацієнтів.

Очікується, що найближчим часом прибуде літак з 110 британськими і іноземними громадянами, евакуйованими з китайського міста Ухань. За словами представників охорони здоров’я, пасажири будуть поміщені в карантин на 14 днів.