Японія планує вакцини для всіх жителів

Уряд Японії має намір забезпечити вакцинами проти коронавіруса всіх жителів країни до середини 2021 року.

«Ми будемо прагнути забезпечити вакцинами всіх жителів нашої країни до середини наступного року», – сказав прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який також оголосив сьогодні про свій відхід у відставку.

Абе також підкреслив, що влада продовжуватиме наполегливо працювати, щоб запобігти поширенню інфекції в країні і відновити економіку, що постраждала від пандемії.

Очікується, що глава уряду Японії оголосить більш детальну інформацію про новий пакет заходів по боротьбі з коронавірусом на спеціальній прес-конференції, яка відбудеться пізніше в п’ятницю.

Японія вже підписала контракти з британо-шведської фармацевтичної компанією Astra Zeneca і американської Pfizer на поставку 120 мільйонів доз їх експериментальних вакцин.

Японська влада на даний час веде переговори з п’ятьма іншими іноземними компаніями. В країні також розробляється і тестується кілька вакцин, але цілком імовірно, що їх комерціалізація почнеться пізніше, ніж продаж зарубіжних аналогів, і кількість доз буде обмежено.

За останніми даними, загальна кількість заражених в Японії становить понад 66 400 осіб, 1254 людини стали жертвами коронавируса.