На сьогоднішній день Мельбурн знаходиться на повному шестиденному карантині

“Сьогодні в Мельбурні почався шестиденний повний карантин після того, як за останні 24 години в другому за чисельністю населення австралійському місті був зареєстрований 471 новий випадок коронавіруса і вісім чоловік померли”, – повідомляє Reuters.

Через нову хвилю вірусу більшість магазинів і підприємств закрилися, що викликало стурбованість з приводу нестачі продовольства. Вулиці п’ятимільйонного міста, столиці штату Вікторія, порожні.

Є небезпека, що хвиля зараження в Вікторії перекинеться на інші штати. Вчора в Новому Південному Уельсі було зареєстровано 12 нових випадків зараження, а за день по всій країні заразилися 483. Нових випадків в інших штатах і територіях виявлено не було.

“Близько 20 000 випадків було зареєстровано в Австралії з початку пандемії, і 255 померли від COVID-19, що значно менше, ніж в інших розвинених країнах”, – відзначає Reuters.

Більшість інфікованих – понад 13 тисяч – проживають в Вікторії. Вчора в цьому штаті спостерігався рекордний щоденний приріст числа інфікованих і загиблих – 725 і 15 відповідно.

“Прем’єр-міністр Вікторії Деніел Ендрюс закликав жителів не панікувати після оголошення обмеження на виробництво м’яса”, – повідомляє Associated Press. За його словами, з вечора п’ятниці виробництво яловичини, баранини і свинини скоротиться на третину через небезпеку поширення інфекції на бойнях і м’ясокомбінатах. Виробництво курки скоротиться на одну п’яту.

Ендрюс сказав, що споживачам не потрібно накопичувати запаси, як це відбувалося під час першої хвилі коронавіруса. Прем’єр-міністр попередив людей, що вони, можливо, не зможуть отримати стільки м’яса, скільки їм хотілося б, але запевнив їх, що вони отримають «те, що їм потрібно» і «принципово важливе» для них.