Польща повертає карантин для тих, хто прибуває з країн, що не входять до Шенгенської зони

Влада Польщі вирішила повернути правило ізоляції людей, що прибувають з країн, що не входять до Шенгенської зони. Про це заявив на прес-конференції заступник міністра закордонних справ республіки Вальдемар Фарба.

«Ми вирішили повернути карантин тим, хто приїжджає з-за кордону, з країн, що не входять до Шенгенської зони, в якості запобіжного заходу», – сказав він. «Карантин починається сьогодні опівночі», – додав Фарба.

За його словами, термін ізоляції становить 10 днів. Карантин може бути скасований через сім днів в разі негативного результату тесту на коронавірус. До сих пір тест можна було здати в перший день після приїзду в республіку.

Як пояснив Фарба, причиною такого рішення стало швидке поширення в світі нових варіантів коронавіруса, зокрема «Дельти». Правило обов’язкового карантину не поширюється на вакцинованих.

Антирекорд за кількістю заражених був встановлений 1 квітня, коли реєструвалося близько 35 251 інфікованих на добу. У травні ситуація стабілізувалася. Зараз щоденна кількість заражених не перевищує 200 осіб. З 4 березня 2020 року, коли в республіці був виявлений перший випадок зараження коронавірусом, їм заразилися 2879192 людини, 74 893 чоловік померли, 2650 850 одужали. Більше 61 тисячі перебувають на карантині. За час епідемії було проведено понад 17 мільйонів тестів на коронавірус.