Facebook видалив пост президента Трампа через неправдивe інформацію про коронавірус

“Facebook вперше видалив пост президента США Дональда Трампа, оскільки це порушує політику компанії щодо поширення неправдивої інформації про коронавірус”,- повідомляє Associated Press.

У повідомленні було посилання на відео Fox News, в якому Трамп сказав, що діти «практично несприйнятливі» до вірусу.
Facebook зазначив, що відео містило помилкові твердження про те, що група людей невразлива для COVID-19, що є порушенням політики соціальної мережі щодо запобігання дезінформації про COVID-19.

Це перший випадок, коли Facebook повністю видалив пост Трампа, замість того, щоб позначити його, як той, що порушує його анти-дезинформаційну політику, як це було досі.

Кілька досліджень показали, що діти рідше заражаються, ніж дорослі, і що у них рідше виявляються легкі симптоми. Однак це не еквівалентно «віртуальної імунізації» проти вірусу.

Дослідження Центрів по контролю за захворюваннями, проведене за участю 2500 дітей і опубліковане в квітні, показало, що кожна п’ята дитина лікується в лікарні, в той час як у дорослих це відбувається у кожної третьої людини. Троє дітей померли.

У дослідженні немає повних даних по всі випадки, але передбачається, що у багатьох інфікованих дітей немає симптомів, тому вони можуть передати вірус іншим.