До кінця року в Австралії будуть вакциновані всі

Австралія поставила нову мету: вакцинувати всіх дорослих, що бажають пройти вакцинацію, до кінця 2021 року.

Міністр фінансів Джош Фріденберг сказав, що відновлення економіки країни залежить від «ефективного придушення вірусу».

З цією метою, за його словами, уряд очікує, що кордони Австралії залишаться закритими до 2022 року, і всі дорослі отримають обидві дози вакцини.

Австралія подолала пандемію коронавіруса, ефективно ізолювавши себе від решти світу і зробивши серію швидких закриттів на місцях.

Але далеко не всі австралійці мають імунітет, і є багато спалахів, що викликають побоювання, що успіхи уряду на даний момент (в боротьбі з кризою) можуть бути швидкоплинними.

«Ми не знаємо, що нас чекає за рогом», – сказав Фріденберг.

За показниками вакцинації Австралія відстає від інших багатих країн, доставивши поки тільки 2,5 мільйона доз, а для вакцинації всього населення необхідно 50 мільйонів.

Після ряду проблем з поставками вакцин і вакцинацією AstraZeneca людям у віці до 50 років уряд на даний час веде переговори про виробництво мРНК-вакцин в країні.

Фріденберг також сказав, що «неминучі» витрати збільшать дефіцит до 161 мільярда австралійських доларів в цьому році, що становить майже 8% ВВП.

Уряд виділив 291 мільярд австралійських доларів на стимули, пов’язані з боротьбою з пандемією, включаючи зниження податків і підтримку доходів. Ця сума становить майже 15% валового внутрішнього продукту.