Австралія уклала угоду на поставку вакцин проти COVID-19 з 2021 року

“Австралійці будуть «одними з перших в світі», хто буде вакцинований проти Сovid-19 після того, як уряд країни підписав угоду на 1,7 мільярда доларів (1,2 мільярда доларів США) з фармацевтичними компаніями на безкоштовну масову вакцинацію з початку 2021 року “, – оголосила DPA.

“Якщо «багатообіцяючі випробування виявляться успішними», Австралія отримає 84,8 мільйона доз від Оксфордського університету і фармацевтичного гіганту AstraZeneca, а також від Австралійського університету Квінсленда і біотехнологічної компанії CSL”, – заявив в неділю уряд Австралії.

«Уклавши угоди про виробництво і постачання, австралійці будуть одними з перших в світі, хто отримає безпечну і ефективну вакцину, якщо вона пройде заключний етап тестування»,- сказав прем’єр-міністр Скотт Моррісон.

Перші 3,8 мільйона доз в країну надійдуть в січні 2021 року, інші будуть доставлені протягом року. Обидві вакцини будуть доступні австралійцям безкоштовно і майже повністю будуть проводитися в Мельбурні.

У штаті Вікторія, епіцентрі другої хвилі епідемії в Австралії, сьогодні був зареєстрований 41 новий випадок зараження коронавірусом. Це найнижчий добовий показник з червня.