До 2035 року Японія позбудеться від бензинових і дизельних машин

“Японський уряд має намір ввести більш суворі правила для регулювання внутрішнього автомобільного ринку до 2035 року, щоб виключити з продажу бензинові та дизельні автомобілі”,- повідомляє телеканал NHK.

Згідно з планами Міністерства економіки, торгівлі і промисловості, люди які бажають придбати нову машину зможуть вибирати тільки між гібридом, електромобілем і водневим автомобілем.

Ці заходи є частиною стратегії Токіо по нульовим викидам вуглекислого газу та інших парникових газів у атмосферу до 2050 року. Цілі були оголошені раніше прем’єр-міністром Японії Есіхіде Сугой.

На даний час на японському авторинку досить гібридних моделей, які є елементом продукції всіх виробників автомобілів. Електромобілі для масового споживання на даний час випускаються в обмеженій кількості.

Ведучий автомобільний концерн Toyota Motor поки що не виробляє електромобілі, але пропонує різні варіанти з гібридними і водневими двигунами. Компанія вже оголосила про плани виведення з внутрішнього ринку до 2025 року автомобілів, що працюють тільки на бензині і дизелі.