300 000 австралійців знаходяться на карантині

Сьогодні ввечері австралійська влада буде поміщати в карантин більше 300 000 чоловік в північних передмістях Мельбурна на місяць, щоб знизити ризик зараження новим коронавірусом після двотижневого збільшення числа нових випадків захворювання в другому за чисельністю населення штаті країни. Про це повідомляє Reuters.

З півночі більше 30 передмість Мельбурна повернуться до третього найсуворішому рівня обмежень пандемічного контролю. Це означає, що жителі повинні будуть залишатися вдома і мати можливість виходити на вулицю тільки, щоб купити їжу і інші предмети першої необхідності, медикаменти, піти на роботу і для фізичних вправ.

Обмеження будуть супроводжуватися екстреним тестуванням, яке, як сподіваються влади, охопить половину населення постраждалого району, який буде патрулюватися.

Заходи запроваджуються, оскільки обмеження були скасовані в іншій частині Вікторії, де в останні тижні знову відкрилися ресторани, спортивні зали і кінотеатри.

Вчора в штаті було зареєстровано 73 нових випадки коронавіруса з 20 682 тестів, а в понеділок – 75.

“Австралія знаходиться в кращому становищі, ніж багато країн, з точки зору пандемії: близько 7 920 інфікованих, 104 смертельних випадків і менш 400 нових хворих. Однак останнім часом це зростання викликало побоювання з приводу другої хвилі інфекції”, – повідомляє Reuters.