У Греції відкриваються дитячі садки 8 або 11 січня

Відновлення роботи дитячих садків і початкових шкіл заплановано на 8 або 11 січня, а потім на більш пізню дату повернення старшокласників в школи Греції. Про це повідомляє газета Kathimerini.

Остаточне рішення грецької влади очікується на початку наступного тижня.

Це питання обговорили члени урядового комітету експертів в області охорони здоров’я і міністр освіти Ніккі Керамеус. За словами офіційного представника уряду Стеліоса Пезаса, міністерство намагається відновити всі рівні освіти 8 січня, якщо дозволять епідеміологічні дані.

Тим часом кількість активних випадків в країні скорочується. За словами Вана Папаевангелу, професора інфекційних хвороб Афінського університету, їх близько 8 500 осіб.

Папаевангелу сказав, що в Афінах зареєстровано близько 2000 активних випадків, а в Салоніках – близько 1600, що є найбільшим числом зареєстрованих в країні.

Активні випадки визначаються шляхом віднімання числа смертей і підтверджених випадків одужання з числа підтверджених тестів.

“Вчора органи охорони здоров’я Греції підтвердили 1047 нових випадків коронавіруса і 58 випадків смерті за останні 24 години”, – повідомляє Kathimerini.