Аргентина забороняє своїм громадянам виходити на вулицю вночі через COVID-19

“Уряд Аргентини вирішив посилити карантинні заходи і заборонити вільне пересування жителів в нічний час через почастішання випадків зараження коронавірусом”, – пише ТАСС. Про це повідомив особисто президент Альберто Фернандес.

«Ми схвалили ряд заходів, які будуть діяти на всій території країни. Крім того, будуть окремі заходи для територій з високим і середнім рівнем епідемічної загрози»,- сказав він.

За словами президента, на всій території країни будуть заборонені групові туристичні поїздки, посиденьки за участю більше 20 чоловік, робота казино і заняття спортом в закритих приміщеннях за участю більше 10 осіб.

«Бари та ресторани повинні бути закриті не пізніше 23:00. Рух на вулицях з 00:00 до 06:00 буде заборонено», – сказав Фернандес. Нові обмеження будуть діяти не менше трьох тижнів.

Міністр охорони здоров’я Аргентини Карла Візоті визнала, що в країні вже розпочалася друга хвиля пандемії. За останні два дні в країні виявлено понад 20 000 випадків зараження, що є найвищим відсотком з початку пандемії.