Смертність від нового китайського вірусу зростає. Інфекція занесена і на японський корабель

Число смертей від пневмонії, викликаної новим вірусом 2019 нКоВ в китайській провінції Хубей, зросла з 69 до 618 осіб. Всього в Китаї померло 636 осіб. Це було оголошено Комітетом з гігієни і здоров’ю в регіоні.

За останніми даними, більше 22 100 чоловік вже заражені. Всього за один день було офіційно зареєстровано 2400 нових випадків.

Тим часом кількість пацієнтів на круїзному кораблі «Алмазна принцеса», який Японія затримала у відкритому морі, продовжує зростати. За даними NHK, з посиланням на офіційну інформацію місцевого міністерства охорони здоров’я, зафіксовано 61 випадок ураження пасажирів короновірусом.
Поки що судно затримано в порту Йокогама. Корабель покинув Йокогаму 20 січня і слідував по маршруту Кагосіма-Гонконг-Окінава, який повинен був повернутися до Йокогами в понеділок. Але на борту був виявлений заражений китайським вірусом 80-річний житель Гонконгу. Незабаром після цього захворіли й інші пасажири, змусивши японські влади ізолювати судно і стежити за здоров’ям всіх, хто знаходиться на борту.

Тим часом, в Європі зареєстрований вже 31 пацієнт з вірусом. В Італії є третій випадок, в Німеччині та Франції також з’явилися нові випадки.