Повернення мігранта обходиться ЄС приблизно в 2500 євро

Європейська комісія запропонувала правила повернення мігрантів, яким не дозволено проживати в ЄС.

Комісія оголосила, що європейський бюджет витрачає в середньому 2500 євро на кожне повернення. При добровільному поверненні воно коштує 560 євро, при примусовому – 3414 євро.

ЄК пропонує і далі заохочувати добровільне повернення. Після того, як встановлено, що мігрант не може залишатися в ЄС, період повернення становить від 7 до 30 днів.

З 2018 роки ЄС добровільно повернув близько 25 тисяч мігрантів. За даними ЄК, ці дані показують, що кількість репатріантів недостатня. Комісія тепер пропонує, щоб прикордонна служба Frontex допомагала країнам ЄС на кожному етапі процедури повернення.

Мігранти, які вирішили добровільно повернутися на батьківщину або в країну, з якої вони прибули до ЄС, отримають попередню консультацію та фінансову допомогу.

Очікується, що європейський бюджет покриє дорожні витрати мігрантів і деякі початкові потреби після їх повернення додому. ЄС відзначає, що на даний час в законодавстві є прогалини в зборі даних про мігрантів і про дії по їх відправці після відхилення їх клопотань про міжнародний захист.