Німеччина планує ввести контроль для тих, хто повертається з відпочинку

Міністр охорони здоров’я Німеччини планує ввести більш суворий контроль над громадянами, які повертаються з відпустки, в спробі стримати зростання випадків коронавіруса.

Йенс Шпан повідомив німецьким ЗМІ, що збирає підтримку свого плану, згідно з яким всі, хто повертається, повинні пройти тестування на вірус, незалежно від того, чи перебували вони у зоні підвищеного ризику.

До сих пір тільки ті, хто подорожував на літаку, і люди, які відпочивали в районах з високою захворюваністю, повинні були проходити тести, а повністю вакциновані звільнялися від цього обов’язку.

Представник міністерства охорони здоров’я підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що Шпан намагався заручитися підтримкою всього кабінету міністрів.

Міністр юстиції Крістін Ламбрехт висловилася проти цієї ідеї, заявивши, що обов’язковий тест для всіх «немає сенсу».

У Німеччині частота 14,9 випадку на 100 000 чоловік за семиденний період. Вчора було зареєстровано 1309 випадків, що на 37% більше, ніж минулого тижня. Ще три тижні тому ці показники в Німеччині неухильно знижувалися.

За даними Guardian, трохи менше 50 відсотків населення країни вже повністю вакциновані.

Вірусолог Мартін Штурмер сказав, що підтримає загальну політику тестування. «Ми вже бачимо, що туристи, які повертаються, привозять до Німеччини все більше і більше нових інфекцій», – сказав він німецькому телебаченню.

За його словами, ухилення від тестів щепленими або хворими людьми є «проявом недбалості», якщо вони побували в зонах підвищеного ризику.

«Вже відомо, що вакциновані можуть заразитися варіантом Delta», – сказав він.

Менш, ніж через три тижні школи в деяких частинах Німеччини, таких, як Берлін і Бранденбург, відкриються після літніх канікул. Зростають побоювання, що це може співпасти з четвертою хвилею, яка принесена відпочиваючими, що може непропорційно сильно вплинути на дітей, більшість з яких не будуть вакциновані.

На політиків зростає тиск, щоб вони розробили стійкий план, який дозволить школам продовжувати роботу, незалежно від ситуації з вірусом.