Джелалабад здався без бою, таліби вже в Кабулі

Як повідомляє BBC, таліби наблизилися до своєї мети щодо повного контролю над Афганістаном: Талібан увійшов до столиці Афганістану, Кабулу.

У неділю бойовики Талібану пройшли маршем на околиці афганської столиці і заявили, що очікують «мирної здачі» міста після обіцянки не брати його силою. Частина жителів в паніці залишають столицю.

Афганські офіційні особи повідомили Associated Press, що таліби вже зайняли столичні квартали Калакан, Карабах і Пагман.

Трохи раніше в неділю таліби без бою захопили Джелалабад, ключове місто на сході країни. Це сталося після захоплення урядового бастіону Мазарі-Шаріф всього за день до цього.

Швидкий крах урядових сил змусив президента Ашрафа Гані піти у відставку.

У повідомленнях преси говориться, що таліби захопили Джелалабад, столицю провінції Нангархар, без єдиного пострілу.

«На даний час в Джелалабаді немає зіткнень, тому що губернатор здався талібам», – сказав агентству Рейтер місцевий афганський представник. «Перехід до талібів був єдиним способом врятувати життя мирних жителів».

Аббас Ебрахімзаде, депутат від Балха, повідомив Associated Press, що спочатку здалася національна армія, що потім спонукало проурядові сили та інші ополчення відмовитися від опору.