Туристи в Іспанії протестують проти закриття барів і ресторанів

Туристи, які приїхали відпочивати на іспанські курорти, не хочуть підкорятися рішенню влади закрити бари і ресторани. Дійшло до того, що між поліцейськими і відпочиваючими почалися зіткнення.

Найбільше число конфліктних ситуацій зафіксовано в популярному курортному місті Іспанії Бенідормі. У поліцейських, які заходили в кафе і ресторани з розпорядженнями про їх тимчасове закриття, обурені відпочиваючі, які не бажали покидати приміщення, кидали склянки, чашки, тарілки, пляшки. Для того, щоб втихомирити особливо буйних відпочиваючих поліцейські були змушені застосовувати кийки. В результаті зіткнень туристів з поліцейськими є постраждалі, число яких не уточнюється.

Як виявилося, повністю зупинити роботу підприємств громадського харчування, поліцейським не вдалося. Близько половини кафе і ресторанів, незважаючи на сувору заборону обслуговувати клієнтів, не захотіли підкоритися і продовжують працювати. Також правоохоронці не змогли виконати ще одне розпорядження влади – блокувати доступ до пляжів і інших місць великого скупчення людей.

Тисячі туристів, які приїжджають до Бенідорму круглий рік, вважають, що мають повне право відпочивати так, як їм заманеться. Очевидно, що ситуація в курортному регіоні не викликає у них великого занепокоєння, навіть незважаючи на те, що влада Іспанії почала вводити жорсткі обмежувальні заходи у зв’язку з епідемією коронавіруса.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Лос-Анджелеса наказала закрити всі бари, ресторани і нічні клуби.

Євросоюз і Великобританія скасували переговори про нову торговельну угоду, яка повинна врегулювати економічні відносини сторін після Brexit.