Тисячі протестуючих проти талібів в Кандагарі

“За словами колишнього урядовця і співробітників місцевого телебачення, тисячі афганців протестували проти талібів в південному місті Кандагар після того, як жителям було наказано покинути житлову частину військового містечка”, – повідомляє Reuters.

“Протестувальники зібралися перед будинком губернатора в Кандагарі після того, як близько 3000 сімей було наказано покинути військове містечко”, – повідомив колишній урядовець, який бачив натовп.

Люди заблокували дорогу в місті. У постраждалому районі в основному проживають сім’ї відставних військових і інших співробітників афганських сил безпеки.

“Сім’ям, деякі з яких живуть в цьому районі майже 30 років, було дано три дні, щоб звільнити житло”, – сказав колишній урядовець, який розмовляв з деякими з постраждалих.

Представник Талібану не відповів на прохання прокоментувати виселення.

Епізодичні протести проти руху Талібан, який прийшов до влади в Афганістані після захоплення Кабулу майже місяць тому, іноді закінчувалися смертельними сутичками.

Лідери Талібану обіцяють розслідувати всі випадки зловживань. Вони вимагають, щоб протестуючі отримували дозвіл на проведення мітингів.

Однак в ООН підкреслили, що реакція талібів на мирні протести стає все більш жорстокою.