Путівки до Туреччини точно не стануть дешевшими

 

Туристичний сезон в Туреччині цього року настільки вдалий, що експерти прогнозують подальше підвищення вартості турів.

Судячи з усього, цей рік для туристичної галузі Туреччини буде дуже вдалим – готелі практично повністю заповнені відпочиваючими. Хорошим попитом на путівки відразу скористалися більшість власників готелів, підвищивши ціни на 10-15 відсотків.

Туреччина в останні кілька років знову повертає колишню популярність серед туристів з країн Європейського союзу, Росії, України. За прогнозами туроператорів, ціни можуть вирости ще до кінця липня, а потім ще раз – в середині серпня.

Таким чином, туристичний сектор економіки Туреччини в цьому сезоні може повністю компенсувати збитки, які були чотири роки тому, коли популярність відпочинку в Туреччині була на досить низькому рівні після загострення політичної ситуації.

Тенденції показують, що за підсумками цього року кількість туристів у Туреччині може перевищити торішні 40 мільйонів.

Російські туристи традиційно забезпечують турецьким готелям найбільший прибуток, оскільки їх чисельність становить приблизно сьому частину всіх відпочиваючих. Тенденція зберігається і в цьому році.

Популярність Туреччини серед українців вже багато років знаходиться на досить високому рівні. За кількістю відпочиваючих на турецьких курортах Україна стабільно входить в першу десятку.

Попередні підсумки першої половини 2019 року показали, що українських туристів у Туреччині побувало на 13 відсотків більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мерія турецького курортного міста Анталія розглядає можливість введення нового податку для туристів.

Майже 3,4 мільйона людей у минулому році скористалися послугами українських туристичних фірм.