Тереза Мей може дати задній хід у питанні про Brexit

Цілком можливо, що довгі проводи Великобританії, та ще й з відстрочкою, можуть закінчиться тим, що в країні знову буде проведено референдум, на якому британців запитають про їхнє ставлення до виходу країни з Європейського союзу.

Одна з найвпливовіших і популярних газет Великобританії The Daily Telegraph, посилаючись на свої достовірні джерела в уряді, повідомила, що прем’єр-міністр Тереза ​​Мей днями провела таємне обговорення про можливе проведення повторного референдуму по Brexit.

Повідомляється, що на спеціальній нараді уряду обговорювалися можливі сценарії у разі, якщо депутати Палати громад висунуть свої умови про проведення нового референдуму.

На сьогоднішній день в Лейбористській партії не виключають такого варіанту розвитку подій, якщо їм не вдасться знайти компроміс з правлячою Консервативною партією. У разі, якщо новий план виходу Британії з Євросоюзу знову не буде схвалений парламентом, депутати будуть наполягати на тому, щоб долю Brexit знову вирішував народ на референдумі.

У такому випадку в бюлетені можуть з’явитися три опції: Brexit з угодою з Брюсселем, Brexit без договору і повна відмова від виходу з Євросоюзу.

Звичайно, офіційні представники уряду заперечують, що нарада по новому референдуму проводилася. А інакше і бути не може, якщо вони зізнаються, що таке засідання проводилося, то це загрожує для них непередбачуваними наслідками, аж до втрати займаних ними посад.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Тереза ​​Мей заявила, що досягнуто компромісне рішення про те, щоб членство країни в Митному союзі ЄС було продовжено і після повного виходу Британії зі складу співдружності.

«Переговори з опозиційною Лейбористською партією йдуть повним ходом»-, заявляють в уряді Британії. Планується, що голосування за угодою по Brexit буде проведено до початку липня.