Поки українцям на чотириденний робочий тиждень розраховувати не доводиться

Для українців робочий тиждень тривалістю чотири дні був б дуже доречний, але поки економічні реалії не дозволяють ввести додатковий вихідний.

Протягом останніх декількох років у країнах з розвиненою економікою повсюди вивчають можливість введення чотириденного робочого тижня, проводять тривалі експерименти на підприємствах і фірмах, щоб зрозуміти наскільки це впливає на продуктивність праці співробітників.

Однак на думку експерта з працевлаштування Надії Петрученко, поки в Україні рано говорити про те, щоб надати українцям три вихідних дні на тиждень, оскільки український ринок непристосований до таких умов. «Люди отримують заробітну плату за результати виконаної роботи, а не за відпрацьовані години»,– зазначила експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними Держстату, середня заробітна плата в Україні протягом року зросла на 10 відсотків.

Трудові права працівників в Україні тільки в половині випадків захищаються на такому рівні, який відповідає міжнародним зобов’язанням і стандартам Ради Європи.