Комісар ЄС заявив, що ЄС не має потреби в російській вакцині Sputnik V

Євросоюзу не потрібна російська вакцина від коронавіруса Sputnik V. Про це TF1 TV повідомив єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

«З березня по червень ми доставимо від 300 до 350 мільйонів доз вакцини до Європи. Оскільки Європа є континентом з найбільшою кількістю вакцин (чотири), схвалених регулюючими органами охорони здоров’я, ми є першим континентом, який почав виробляти вакцини. Що стосується Sputnik V, у росіян проблеми з його виробництвом, і якщо їм знадобиться допомога, ми повернемося до цього питання в другій половині року, але зараз пріоритет відданий європейцям », – сказав комісар.

За його словами, необхідно масове виробництво і поширення вже схвалених вакцин.

Бретон додав, що домогтися колективного імунітету від коронавіруса в Європі можна до 14 липня – національного свята Франції.

17 березня, коли його запитали про можливість використання російського препарату для компенсації дефіциту в ЄС, Бретон сказав, що Єврокомісія не сумнівається в якості Sputnik V, але знає, що у Російської Федерації «є труднощі з виробництвом цієї вакцини”.

4 березня Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) оголосило про початок процедури послідовного дослідження вакцини Sputnik V.