У японському підрозділі компанії Microsoft провели експеримент

В Японії, де працювати позаурочно вважається само собою зрозумілим, компанія Microsoft вирішила провести експеримент зі скорочення робочого тижня на один день.

Про трудоголізм співробітників японських компаній ходять легенди. Нерідкісні випадки, коли працівник, щоб не тратити дорогоцінний час на дорогу, вважає за краще переночувати в спеціальному капсульному готелі.

Однак незважаючи на те, що японці вважають, що необхідно працювати практично без вихідних і відпусток, підрозділ компанії Microsoft наважився на сміливий експеримент, оголосивши п’ятницю вихідним днем. При цьому, заробітна плата співробітників залишилася такою ж як і при п’ятиденному робочому тижні. Результат виявився набагато кращий, ніж могли припустити – протягом трьох місяців проведення експерименту продуктивність роботи зросла на 40 відсотків.

Результати проведеного опитування показали, що 92 відсотки співробітників, які брали участь в експерименті, відчули себе щасливішими. Вони захотіли працювати в такому режимі постійно.

Експеримент показав, що при зменшенні робочих годин ефективність роботи співробітників зросла на 40 відсотків. Крім цього, в компанії Microsoft підрахували, що обсяг використовуваного в офісах паперу скоротився на 58 відсотків, а споживання електрики – на 23 відсотки.

В країні експеримент викликав великий інтерес і активно обговорюється як в експертному середовищі, так і в суспільстві.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в німецькому Інституті досліджень ринку праці (IAB) прогнозують, що через 20 років 35 відсотків жителів Німеччини будуть імміграційного походження.

В Україні задумалися над тим, щоб захистити українців, які шукають роботу в інших країнах від нечистих на руку посередників.