Мінімальна зарплата в Іспанії рекордно зросте

Минулого тижня, в середу 12 грудня, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес зробив сенсаційну заяву, яка, без сумніву порадувала простих іспанців – мінімальна заробітна плата в наступному році збільшиться на 22 відсотки.

Для багатьох людей, які працюють на підприємствах Іспанії, таке значне збільшення оплати праці, істотно підвищить купівельну спроможність. А це, в свою чергу, дасть можливість випускати більше продукції, яка буде краще реалізовуватися. Такий механізм сприяє швидкому зростанню економіки країни. Таким способом виходу з кризи кілька років тому скористалася Португалія, де економіка стабільно розвивається і добробут людей з року в рік покращується.

Планується, що рішення про рекордне підвищення мінімальної заробітної плати, буде затверджено на засіданні ради міністрів, яке відбудеться в Барселоні 21 грудня.

Прем’єр-міністр Іспанії підкреслив, що «це буде найбільше підвищення мінімального розміру оплати праці за сорок з гаком років (з 1977 року)».

Звичайно, за традицією, такий великий стрибок в оплаті праці критикують праві сили Іспанії, вважаючи, що таке велике підвищення таїть в собі великі ризики.

Нагадаємо, раніше ми писали про підвищення мінімальної заробітної плати в Україні, яка буде складати 4170 гривень, але це набагато нижче міжнародного стандарту ООН для Східної Європи та України згідно з яким, межа бідності – 150 доларів на місяць.

Джерело: www.eurabota.ua

17.12.2018