Споживча інфляція в Україні неухильно зростає

Згідно з останніми даними Державної служби статистики України, на початку листопада 2018 року інфляція щодо купівельної спроможності людей зросла до 9 відсотків.

 потребительская инфляция

За підсумками десяти місяців цього року інфляція в Україні продовжує набирати обертів. За місяць її рівень зріс майже на 2 відсотки. За період з січня по жовтень 2018 року інфляція становить трохи більше 11 відсотків. Показник вже перевищив прогнозний, який був закладений у державному бюджеті.

Протягом чотирьох місяців була зафіксована дефляція, це в результаті позитивно позначилося на рівні загальної інфляції за рік. Але вже за усталеною негативною традицією осінь приносить українським громадянам чергові неприємні сюрпризи у вигляді підвищення цін практично на всі товари і послуги.

Споживча інфляція зростає також з-за зовнішніх і сезонних факторів, значне збільшення ціни на газ для населення 1 листопада ще тільки проявить свій негативний вплив на рівень інфляції. При цьому ціна на газ для промисловості також зростала протягом року, що відбилося на цінниках у супермаркетах. Крім цього «Укрзалізниця» підвищила вартість квитків на 12 відсотків, «Укрпошта» також не відставала, піднявши ціни на свої послуги. Доводиться констатувати, що поки інфляція в кілька відсотків Україні не світить, хоча уряд заявляє, що до 2020 року її показник буде на рівні 5 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про 123 місці на якому знаходиться Україна у списку з 140 країн за рівнем доходів громадян.

Джерело: www.eurabota.ua

13.11.2018