Японія закриває свої кордони для всіх іноземців через Omicron

“Японія, третя за величиною економіка у світі, закриє свої кордони для всіх іноземців, тоді як плани Австралії щодо повернення кваліфікованих мігрантів також були поставлені під сумнів, оскільки країни намагаються контролювати поширення нової версії коронарного вірусу Omicron”, – повідомляє Reuters.

Ринки трохи заспокоїлися, тоді як інвестори очікували більш детальної інформації про опціон після вільного падіння минулого тижня після того, як новини про його появу підігріли побоювання, що нові обмеження можуть зупинити відновлення економіки після дворічної пандемії.

Потенційно більш заразний, ніж попередні варіанти, Омікрон, вперше виявлений у Південній Африці, був виявлений в Австралії, Бельгії, Ботсвані, Великій Британії, Канаді, Данії, Франції, Німеччині, Італії, Гонконгу, Ізраїлі, Нідерландах та Південній Африці.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що розуміння серйозності цього варіанту може зайняти від кількох днів до тижнів, назвавши його «варіантом для занепокоєння».

“У вівторок Японія закриє свої кордони для всіх іноземців”, – заявив прем’єр-міністр Фуміо Кішида.

“Ми вживаємо заходів із сильним почуттям кризи”, – сказав він журналістам раніше, хоча в Японії інфекцій, викликаних Omicron, поки не виявлено.

Зі свого боку, Австралії необхідно переглянути свої плани щодо відкриття з 1 грудня для кваліфікованих мігрантів та студентів, сказав прем’єр-міністр Скотт Моррісон, додавши, що було «трохи зарано» відновлювати двотижневий карантин у готелі для іноземних мандрівників.

«Тому ми просто робимо це крок за кроком, отримуємо найточнішу інформацію, ми ухвалюємо спокійні та розумні рішення», – сказав Моррісон.

Комісія з національної безпеки збереться пізніше того ж дня, щоб оцінити послаблення прикордонного режиму в середу, додав він, коли керівники штатів та територій готуються до зустрічі.

Моррісон закликав до спокою після того, як серйозність, переданість та стійкість до вакцин Омікрон не були визначені, вторячи коментарям ВООЗ.

Симптоми Омікрона поки що м’які, і їх можна лікувати вдома, запевнив південноафриканський лікар, одним із перших, хто запідозрив інший варіант.

Країни від Індонезії до Саудівської Аравії запровадили обмеження на поїздки для відвідувачів із південної частини Африки.

Міністерство охорони здоров’я заявило, що Сінгапур відклав запуск коридорів для мандрівників, вакцинованих з країн Близького Сходу, таких як Катар, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати через їх роль як «транспортні вузли» для постраждалих країн.