Їм не подобається французька армія в Африці

Як повідомляє AP, у суботу в Західному Нігері, коли протестувальники зіткнулися з французьким військовим конвоєм, щонайменше двох людей було вбито і 18 отримали поранення.

“Агентство нагадує, що блокада відбулася після того, як місцеві жителі із Західного Нігеру спробували зупинити французький військовий конвой, який проходив із Буркіна-Фасо”, – заявив уряд Нігерії.

Французькі бронетранспортери та вантажівки з логістикою перетнули кордон у п’ятницю після того, як у Буркіна-Фасо протягом тижня були заблоковані демонстрації проти нездатності французьких сил зупинити зростання насильства з боку екстремістів ісламізму.

Гнів із приводу військової присутності Франції в її колишніх колоніях зростає в Нігері, Буркіна-Фасо та інших країнах Сахеля в Західній Африці, де Франція має тисячі солдатів для боротьби з Аль-Каїдою та філією Ісламської держави.

Минулими вихідними сотні людей у ​​місті Кайя в Буркінабі заблокували французький конвой, який прямував з Кот-д’Івуару в Малі. Йому вдалося залишити Буркіна-Фасо в п’ятницю, але в суботу вранці він зіткнувся з новими протестами, менш ніж за 30 км від кордону в місті Терра на заході Нігерії, де він зупинився на ніч.