Трамп подає до суду на свою племінницю і New York Times за статтю 2018 року про те, що він був причетний до сумнівних податкових схем

“Колишній президент США Дональд Трамп подає до суду на свою племінницю і New York Times через статтю 2018 року, в якій йдеться про його причетність до «підозрілим податкових схем», – повідомляє BBC.

У позові Мері Трамп і журналісти звинувачуються в «участі в підступному змові з метою отримання конфіденційних документів».

56-річна пані Трамп нібито порушила угоду, яка забороняла їй оприлюднити документи.

Г-жа Трамп, дочка Фреда Трампа-молодшого, старшого брата президента, який помер в 1981 році у віці 42 років, поки не прокоментувала судовий процес.

Стверджується, що Трампу «завдано значної шкоди», і він заявив, що вимагає компенсації в розмірі не менше 100 мільйонів доларів.

У своїй книзі пані Трамп описує, як вона надала New York Times податкові документи, які використовувалися, як частина статті-розслідування про «сумнівні податкові схеми Трампа в 1990-х роках, включаючи випадки прямого шахрайства», що значно збільшило багатство, отримане їм від батьків “.

Один з репортерів, згаданих у справі, пані Крейг, написала в Твіттері у відповідь на звинувачення: «Я постукала в двері Мері Трамп. Вона відкрила її. Я думаю, це називається журналістикою».