Стало відомо з яких областей виїжджає найбільша кількість жителів

Державне статистичне управління України визначило області, з яких найбільш активно виїжджають жителі.

Процес скорочення населення українських областей в першу чергу відбувається, оскільки кількість новонароджених набагато менша, ніж кількість померлих людей. Насправді, істотний внесок у зменшення чисельності жителів конкретної області вносять і міграційні процеси.

Згідно з даними українського Держстату, найбільше скорочення населення, яке було зафіксовано протягом минулого 2018 року, спостерігалося в Донецькій області – трохи менше 10 тисяч осіб.

На другому місці цього не зовсім позитивного і життєствердного рейтингу знаходиться Луганська область, яка через міграцію втратила більше 5 тисяч жителів, далі йде Вінницька область – з неї виїхали 3,6 тисяч громадян.

Але, як говориться, якщо десь віднімається, то десь і додається. Так максимальний міграційний приріст населення в минулому році зафіксовано в Київській області (25 тисяч осіб), в Києві (12,3 тисяч осіб) і Одеській області (6,3 тисяч осіб).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом минулого року українці оформили понад 1,3 мільйона ID-карток і 4,8 мільйона закордонних біометричних паспортів.