Протестуючий проти корупції підпалив себе в центрі Каїра

Єгиптянин підпалив себе на площі Тахрір в центрі Каїра. Джерела в поліції єгипетської столиці повідомили, що чоловік знаходиться у важкому стані і був доставлений до однієї з найближчих лікарень.

Цей чоловік представився, як Мохаммад Хосні аль-Гаріб Мустафа, аудитор, який працює в Банку розвитку експорту. За іншими даними, він був держслужбовцем.

Єгиптянин сказав, що йому вдалося налагодити антикорупційну практику і повернути державі 25 мільйонів британських фунтів. Однак його звільнили, а його родину переслідували і продовжують переслідувати. Про це потерпілий розповів в відео, викладеному в Інтернеті, яке пізніше було видалено.

Спостерігачі і співробітники поліції намагалися зупинити чоловіка, але він нікого не підпускав до себе до моменту самоспалення.

Площа Тахрір, що стала епіцентром політичних і революційних подій в 2011 і 2013 роках, зараз перебуває під посиленою охороною поліції. Силові структури розмістили свої підрозділи в районі площі – місця самоспалення, а також біля входів до неї.