У Франції дозволена медична допомога в заплідненні для лесбіянок і самотніх жінок

“Франція дозволить парам лесбіянок і самотнім жінкам використовувати допоміжну репродуктивну систему в медичних установах”, – повідомляє AFP.

За даними ЛГБТІ-групи в ILGA-Europe, близько 14 європейських країн – не всі члени блоку ЄС – дозволяють лікування безпліддя лісбійськи парам.

На своєму веб-сайті Rainbow Europe вона каже, що 26 країн, включаючи Росію, Білорусь і Україну, дозволяють лікування безпліддя одиноким жінкам, але виключають це для лесбійських пар.

З прийняттям сьогодні нового закону про «біоетики» Франція стала 11-м з 27 країн-членів ЄС, які дозволять MAR, як для самотніх жінок, так і для лесбійських пар.

У цій групі також Нідерланди, Бельгія, Люксембург, Данія, Швеція, Фінляндія, Ірландія, Іспанія, Португалія і Мальта. Сполучене Королівство і Ісландія, які не є членами ЄС, також надають таку можливість одиноким жінкам і жіночим парам.

У ряді країн ЄС дозволено використання допоміжних репродуктивних технологій для одиноких жінок, але не для жіночих пар: Болгарія, Хорватія, Кіпр, Естонія, Греція, Угорщина і Латвія.

Австрія, з іншого боку, дозволяє парам жінок мати MAR, але не самотнім жінкам.

Італія – ​​єдина країна в ЄС, яка не дозволяє ні жіночим парам а ні одиноким жінкам штучне запліднення.