Популярний серед іноземних туристів Единбург обійдеться їм дорожче

Единбург стане першим містом у Сполученому Королівстві, де буде запроваджено податок для туристів.

Для влади різних міст і країн світу, які дуже популярні серед іноземних туристів, існує реальна можливість істотно поповнювати міські та державні бюджети.

Поки жодне місто Великобританії не скористалося можливістю за рахунок туристів поповнити бюджет. Однак приклади інших європейських міст показали владі Единбурга відмінний і легкий спосіб значно поліпшити фінансовий стан справ міста.

Місцева влада, запроваджуючи новий податок, пояснила, що з його допомогою вони планують краще справлятися з впливом зростаючого числа відвідувачів і завантаженості готелів.

Один з найкрасивіших міст Великобританії, Единбург, протягом останніх кількох років щорічно відвідували близько 1,8 мільйона іноземних мандрівників. Це другий показник відвідуваності в країні після Лондона.

У ці роки була зафіксована найвища заповнюваність готелів серед усіх міст Великобританії, в середньому 84 відсотки.

Представники міської ради заявили, що кошти будуть використані «щоб покращити умови і краще управляти містом». Розмір туристичного податку складе 2 фунти стерлінгів (2,6 долара) за добу перебування в місті.

Перед тим, як вводити туристичний податок, було проведено опитування, яке показало, що тільки 51 відсоток провайдерів житла підтримав цю ідею.

Тепер рішення має бути остаточно схвалено парламентом Шотландії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Тель-Авіва (Ізраїль) значно підняла податок для власників квартир, які здають їх іноземним туристам.

За підсумками минулого року, число міжнародних подорожей збільшилося на 6 відсотків і склало 1,4 мільярда.