Міжнародний туризм робить семимильні кроки

Кількість туристів у світі в 2018 році досягла небачених масштабів.

Число міжнародних подорожей в минулому році збільшилася на 6 відсотків, досягнувши позначки в 1,4 мільярда. Дані оприлюднила Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO).

Експерти організації помилилися в своїх оцінках зростання світового туризму, але ця помилка з розряду приємних. Прогнозувалося, що тільки в 2020 році будуть досягнуті такі показники.

Європейський континент традиційно залишається найпопулярнішим серед мандрівників. У минулому році європейські країни відвідали 713 мільйонів туристів. На інших напрямках показники в рази менші. Країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону відвідали 343 мільйони туристів, в обох Америках за рік побувало 217 мільйонів людей. Набагато менше туристів віддали перевагу подорожам до Африки – 67 мільйонів людей. Маленький у порівнянні з Африкою Близький Схід відвідали 64 мільйони людей.

Доступність авіаперевезень, яка стала можлива, завдяки стабілізації цін на авіаційний гас, і в 2019 році буде сприяти подальшому збільшенню кількості міжнародних туристів. Очікується, що кількість туристів зросте ще на 3-4 відсотки.

Генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі розповів, що «туристичний сектор сьогодні є одним з найпотужніших драйверів економічного зростання. Стабільне керування і розширення галузі приносить реальну вигоду для всіх країн, створюючи при цьому можливості для працевлаштування і підприємництва».

Спортивний та оздоровчий види туризму будуть в цьому році найбільш популярні. Також, як зазначають експерти UNWTO, зростає цікавість до поїздок великими компаніями, в яких беруть участь люди кількох поколінь.

Нагадаємо, раніше ми писали, що кількість туристів, які відвідали Великобританію у 2018 році, зменшилася. При цьому іноземні туристи стали більш ощадливими, витративши на 15 відсотків грошей менше, ніж у 2017 році.