Тепер за красоти Венеції туристам доведеться доплачувати

Для тих туристів, які захочуть покататися в Венеції на знаменитих гондолах або побувати в Соборі Святого Марка, приємна подорож скоро стане ще дорожча.

Мер Венеції Луїджі Бруньяро оголосив, що навесні цього року для туристів, які захочуть відвідати знамените на весь світ місто Італії, буде введений спеціальний податок.

На першому етапі, який розпочнеться 1 травня 2019 року, туристичний збір становитиме 3 євро. Починаючи з 1 січня 2020 року розмір податку для іноземних мандрівників складе від 6 до 10 євро. Тариф буде змінюватися в залежності від сезону.

Більш того, в планах мерії Венеції ввести для туристів процедуру резервування, тобто мандрівники повинні будуть бронювати поїздку заздалегідь. Це нововведення планують запровадити з 2022 року.

Передбачається, що новий податок буде включений в ціну квитка до Венеції на літак, потяг чи корабель. Ті, хто буде бронювати номери в готелях, додатковий збір не платитимуть.

Такі заходи вживаються, щоб покращити контроль за кількістю туристів, які суттєво впливають на якість життя жителів Венеції.

Ініціативу мерії жорстко розкритикували в міністерстві туризму Італії. Глава відомства Джан Марко Чентінайо назвав її «марною і руйнівною», яка може призвести до зниження туристичної привабливості Венеції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Тель-Авіва (Ізраїль) підняла податок для власників квартир, які їх здають іноземним туристам.

Единбург стане першим містом у Великобританії, в якому введуть податок для туристів.